EUROPE

Barcelona Reisgids

Inhoud [show]

Algemene informatie over Barcelona:

Barcelona is een grote en levendige stad in de regio Catalonië in het noordoosten van Spanje. De stad staat bekend om de originele werken van Gaudi, de historische structuur, de stranden en de kleurrijke cultuur.
Bezienswaardigheden:

Sagrada Familia: Deze prachtige kathedraal, het beroemde werk van Antoni Gaudi, is het symbool van Barcelona. Er wordt nog steeds gebouwd en het interieur is betoverend.

Park Güell: Dit park, ook het werk van Gaudi, is beroemd om zijn gebouwen bedekt met kleurrijke mozaïeken en ongewone architectuur. Je kunt een aangename wandeling maken in het park.

La Rambla: Je kunt door deze beroemde straat slenteren en straatartiesten bekijken, winkelen in de winkels en lokale lekkernijen proeven.

Barri Gotic (Gotische wijk): Het historische centrum van Barcelona, dit gebied is beroemd om zijn smalle straatjes, historische kerken en pleinen.

De heuvel Montjuïc: Op deze heuvel ligt het kasteel Montjuïc, dat een panoramisch uitzicht biedt en de thuisbasis is van bezienswaardigheden zoals het Olympisch Stadion.

Eten en drinken:

De Catalaanse keuken is rijk en gevarieerd. Zeevruchten, tapas, paella en de zoete "crema catalana" zijn enkele van de lokale specialiteiten.

De Mercat de Sant Josep de la Boqueria, een overdekte markt, is een uitstekende plek voor verse ingrediënten en lokale producten.

Vervoer:

Barcelona-El Prat Airport is met de stad verbonden door internationale vluchten. Je kunt met de bus of de trein van het vliegveld naar het stadscentrum.

Metro's, bussen en trams worden veel gebruikt voor stadsvervoer.

Winkelen:

Barcelona is een geweldige stad om te winkelen. In straten als Passeig de Gracia en Portal de l'Angel vind je zowel wereldmerken als lokale boetiekjes.

Er zijn ook vintagewinkels en kunstgalerieën in wijken als El Raval en El Born.

Taal: Spaans en Catalaans zijn de belangrijkste talen die in Barcelona worden gesproken. In de toeristische gebieden wordt echter ook veel Engels gesproken.

Geschiedenis en cultuur: Barcelona is beroemd om zijn historische en culturele rijkdom. Het is een belangrijk centrum van het modernisme en daarom spelen de werken van Gaudi een grote rol in de stad.

Barcelona is een stad vol historische, culturele en artistieke rijkdom. Verken het historische weefsel van de stad, geniet van de plaatselijke keuken, ontspan op de stranden en bezoek unieke architecturale monumenten. Je zult een onvergetelijke reiservaring beleven in Barcelona.

Categorieën : EUROPE