Turkije

Gaziantep Gerechten Gids

Inhoud [show]

Gaziantep, gelegen in het zuidoosten van Turkije, staat bekend om zijn rijke culinaire erfgoed en heerlijke traditionele gerechten. De stad wordt niet voor niets de culinaire hoofdstad van Turkije genoemd. De gerechten worden gekenmerkt door gedurfde smaken, royaal gebruik van kruiden en de nadruk op verse, lokale ingrediënten.

Hier zijn de meest populaire en traditionele gerechten die je moet proberen in Gaziantep:

Baklava: Laten we beginnen met het beroemdste dessert in Gaziantep - baklava. Dit klassieke Turkse dessert wordt gemaakt met dunne laagjes deeg, gehakte pistachenoten (meestal pistachenoten) en zoete siroop. Baklava in Gaziantep wordt beschouwd als de beste van het land en het is gemakkelijk te zien waarom. Het deeg is dun, knapperig en niet te zoet, terwijl de pistachenoten een lekkere knapperigheid en nootachtige smaak toevoegen.

Lahmacun: Lahmacun is een soort Turkse pizza gemaakt met een dunne en knapperige deegbodem en een hartige topping van gehakt, tomaten, paprika's, uien en kruiden. Het wordt meestal geserveerd met verse peterselie, citroenpartjes en ingemaakte groenten. In Gaziantep is lahmacun een populaire keuze onder de streetfood en is perfect als snelle en smakelijke snack.

Antep katmeri: Antep katmeri is een dessert dat wordt gemaakt zoals baklava, maar met dikker, knapperiger deeg en minder siroop. Het is meestal gevuld met een mengsel van pistachenoten, room en suiker en wordt vaak als ontbijt of dessert gegeten.

Künefe: Een ander dessert dat u zeker moet proberen in Gaziantep is künefe. Dit dessert is een dessert gemaakt van versnipperd draad kadayıf deeg, zachte kaas en sorbet. Het is knapperig van buiten, zacht van binnen en absoluut heerlijk. Het wordt meestal belegd met een bolletje ijs.

Kebab: Uw bezoek aan Gaziantep is niet compleet zonder de beroemde kebabs te proberen. Of u nu van vlees, kip of groenten houdt, Gaziantep heeft een kebab voor iedereen. De populairste varianten zijn Adana kebab (gekruid gehakt op een spies), shish kebab (gegrilde stukken vlees) en beyti kebab (gegrild vlees gewikkeld in lavash brood).

Çiğ köfte: Çiğ köfte is een soort Turks voorgerecht gemaakt van een mengsel van rauw gemalen rund- of lamsvlees, bulgur tarwe, tomatenpuree en verschillende kruiden. Het wordt meestal geserveerd met sla en citroenpartjes en is een populaire snack of voorgerecht in Gaziantep.

Koolraap sap: Tot slot, als u op zoek bent naar een innovatief en verfrissend drankje in Gaziantep, probeer dan eens raap sap. Het is een paars gekleurd sap gemaakt van gefermenteerde radijs, wortels en bieten, en wordt meestal geserveerd met Aleppo peper erover gestrooid. Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar het is verrassend lekker en verfrissend.

Al met al is Gaziantep een paradijs voor fijnproevers en deze gerechten zijn slechts een kleine greep uit het heerlijke eten dat de stad te bieden heeft. Kom hongerig alle culinaire hoogstandjes van deze prachtige stad ontdekken!

Categorieën : Turkije