SEYAHAT REHBERI

Wereldwonderen die wachten om ontdekt te worden

Inhoud [show]

De wereld is overal een paradijs om te ontdekken. Met de sporen die zijn achtergelaten in de diepten van de geschiedenis, door de mens gemaakte wonderen en de pracht van de natuur, zijn er over de hele wereld veel schoonheden die wachten om ontdekt te worden. In dit artikel laten we je kennismaken met de natuurlijke en door de mens gemaakte wonderen over de hele wereld, afgezien van de zeven wereldwonderen.


1. Openluchtmuseum van Goreme - Cappadocië, Turkije
Openluchtmuseum Goreme ligt in de regio Cappadocië in Turkije. Dankzij de tufstenen rotsen die na vulkaanuitbarstingen zijn gevormd, zijn er prachtige landschappen en interessante bouwwerken ontstaan. Openluchtmuseum Goreme is beroemd om zijn ondergrondse steden en interessante bouwwerken. Daarnaast weerspiegelen de kerken en kloosters in het museum de mystieke sfeer van de middeleeuwen. Het openluchtmuseum van Goreme is een van de belangrijkste toeristische attracties in Turkije.


2. Machu Picchu - Peru
Machu Picchu ligt in Machu Picchu, Peru. Machu Picchu is een stad die in de 15e eeuw door het Incarijk werd gebouwd. Deze stad, gebouwd door Pachacuti, de heerser van het Incarijk, is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld. Machu Picchu raakte vele jaren in de vergetelheid na de val van het Incarijk. In 1911 werd het echter herontdekt door een Amerikaanse archeoloog.

3. Het eiland Jeju - Zuid-Korea
Het Zuid-Koreaanse eiland Jeju is beroemd om zijn natuurlijke schoonheid. Tot de belangrijkste toeristische attracties van het eiland behoren Seongsan Ilchulbong Tuff Cone Mountain en Manjanggul Cave. Seongsan Ilchulbong Tuff Cone Mountain is een heuvel die is gevormd na een vulkaanuitbarsting. Als je naar de top klimt, kun je genieten van een prachtig uitzicht. Manjanggul Cave is de langste lavagrot op het eiland Jeju. De grot werd gevormd na vulkanische activiteit en biedt bezoekers een interessante natuurlijke schoonheid.


4. Angkor Wat - Cambodja
Angkor Wat, gelegen in Siem Reap, Cambodja, is het grootste tempelcomplex ter wereld. Het tempelcomplex werd in de 12e eeuw gebouwd door het Khmer-rijk en bevat bouwwerken die behoren tot de religies hindoeïsme en boeddhisme. Angkor Wat staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de belangrijkste toeristische attracties in Cambodja.

5. De oude stad Petra - Jordanië
De oude stad Petra, gelegen in het zuiden van Jordanië, is beroemd om haar uit de rotsen gehouwen bouwwerken. De oude stad werd gebouwd in de 3e eeuw en werd gebruikt als hoofdstad van het Nabateekoninkrijk. Tot de belangrijkste gebouwen in de stad behoren El-Khazneh (Schatkamer), Siq en het Petra Theater. De oude stad Petra staat op de werelderfgoedlijst en trekt veel toeristen.


6. Grand Canyon - VS
De Grand Canyon ligt in de staat Arizona in de Verenigde Staten van Amerika. De canyon is gevormd door de Colorado rivier en is ongeveer 446 kilometer lang en 1,6 kilometer diep. De canyon is een van de grootste canyons ter wereld en wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht. De Grand Canyon wordt ook erkend als een van de natuurwonderen van de VS.

7. Tasjkent centrum - Oezbekistan
Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, staat bekend om zijn mix van moderne en traditionele architectuur. De stad heeft een interessante structuur waar moderne gebouwen uit het Sovjettijdperk en historische gebouwen naast elkaar staan. Belangrijke gebouwen in Tasjkent zijn onder andere het Monument voor Amir Timur, Kukeldash Madrasah en het Fort van Tasjkent. Het stadscentrum van Tasjkent is een van de interessantste toeristische bestemmingen in Centraal-Azië.
Samenvattend zijn er over de hele wereld veel natuurlijke en door de mens gemaakte wonderen die de rijkdom van de wereldcultuur en -geschiedenis weerspiegelen. De ontdekking van deze wonderen is een van de belangrijkste doelen van wereldreizen.

Categorieën : SEYAHAT REHBERI