EUROPE

Venetië, een drijvende stad

Inhoud [show]

Algemene informatie over Venetië:

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië en is gebouwd op een reeks eilanden die zich uitstrekken tot in de Adriatische Zee. De stad staat bekend om zijn grachten, historische gebouwen en privé-gondeltochten.

Reisbestemmingen:

San Marcoplein (San Marcoplein): Het is het beroemdste plein in Venetië en herbergt vele historische gebouwen. De Basiliek van San Marco en de San Marco-toren bevinden zich hier.

Dogenpaleis: Dit prachtige paleis is de residentie van de "Doge", de voormalige regerende leider van Venetië, en bevat vele kunstwerken.

Rialtobrug: Deze beroemde brug over het Canal Grande staat bekend om zijn historische gebouwen en winkelmogelijkheden.

Canal Grande: de belangrijkste waterweg van Venetië, het Canal Grande, wordt omringd door historische paleizen en gebouwen. Ontdek de schoonheid van het kanaal met gondeltochten.

San Rocco-kerk: Een bezoek aan deze kerk, een prachtig voorbeeld van renaissancekunst, zal voor kunstliefhebbers plezierig zijn.

Eten en drinken:

De Venetiaanse keuken is gebaseerd op zeevruchten. Probeer zeker visgerechten zoals "risotto al nero di seppia" (boekweitrijst gemaakt met inktvis) en "frittura mista di mare" (gemengde friet met zeevruchten).

In veel bars in Venetië kun je lokale tapasachtige snacks vinden, genaamd "Cicchetti".

Vervoer:

Om Venetië te bereiken, kunt u landen op Marco Polo Airport. Vanaf het vliegveld kun je het stadscentrum bereiken met de bus of watertaxi.

Het openbaar vervoer in Venetië wordt vooral verzorgd door waterbussen genaamd Vaporetto. Je kunt de stad ook te voet of per gondel verkennen.

Winkelen:

Venetië staat bekend om zijn glaswerk. Het eiland Murano is een populaire plek om glaswerk te kopen.

Rialto Market is een kleurrijke openluchtmarkt waar vers fruit, groenten, vis en andere lokale producten worden verkocht.

Taal: Italiaans is de hoofdtaal die in Venetië wordt gesproken. In toeristische gebieden wordt echter ook veel Engels gesproken.

Carnaval van Venetië: Als uw reis samenvalt met de carnavalsperiode, kunt u genieten van het Carnaval van Venetië. Dit kleurrijke evenement wordt gevierd met traditionele kostuums en maskers.

Venetië is een onvergetelijke bestemming met zijn unieke sfeer, historische rijkdommen en romantische grachten. Ontdek historische bezienswaardigheden, probeer lokale delicatessen en ervaar de romantische sfeer van de stad met gondeltochten. Je zult onvergetelijke herinneringen maken tijdens een bezoek aan Venetië.

Categorieën : EUROPE