EUROPE

De mooiste bouwwerken in Kroatië

Inhoud [show]

Gebouwen Kroatië

Kroatië staat bekend om zon, helderblauw water en de rijke onderwaterwereld in Europa, maar er is meer! Deze unieke gebouwen in Kroatië moet je eens gezien hebben. Met een rijke geschiedenis ontdek je alles over Kroatië, de verhalen achter de bouwwerken en de architectuur. Lees snel verder om erachter te komen welke gebouwen de mooiste zijn in Kroatië.

1. Amfitheater, Pula

Het Amfitheater van Pula, ook wel bekend als het Pula Arena, is een opmerkelijke Romeinse erfenis en een van de best bewaarde amfitheaters ter wereld. Het lijkt op het Colosseum in Rome en biedt een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee. Dit indrukwekkende amfitheater organiseert tegenwoordig diverse culturele evenementen en concerten.

2. Kroatisch Nationaal Theater, Zagreb

Het Kroatisch Nationaal Theater in de hoofdstad Zagreb is een architectonisch juweel in rococostijl. Het theater is niet alleen een genot voor het oog vanwege zijn prachtige exterieur, maar ook vanwege de verfijnde decoraties binnenin. Een bezoek aan dit theater is pas compleet als je een operavoorstelling of ballet bijwoont in deze weelderige setting.

3. Maria-Hemelvaart Kathedraal, Dubrovnik

De Kathedraal van de Maria-Hemelvaart in Dubrovnik is een meesterwerk van de barokarchitectuur. Ondanks de geschiedenis van aardbevingen en belegeringen heeft deze kathedraal zijn pracht behouden. Binnenin vind je een fascinerende schatkamer met kostbare artefacten uit de 11e en 18e eeuw.

4. Paleis van Diocletianus, Split

Het Paleis van Diocletianus in Split, dat in de 4e eeuw na Christus werd gebouwd, is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een intrigerende mix van oude Romeinse en middeleeuwse architectuur. Het paleis herbergt nu winkels, restaurants en musea en is een perfecte plek om te dwalen en te genieten van de sfeer van Split.

5. Eufrasinsbasiliek, Poreč

In het charmante kustplaatsje Poreč staat de prachtige Eufrasiusbasiliek, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Deze basiliek uit de 6e eeuw heeft schitterende Byzantijnse mozaïeken die de geschiedenis van de regio weerspiegelen. Een bezoek aan deze basiliek is een reis terug in de tijd en een kans om de pracht van vroege christelijke kunst te bewonderen.

Categorieën : EUROPE